Senin, 23 September 2019

Syeikh Muhammad Fadhil Al-Jilani Safari Dakwah - Malaysia

Sekitar 1000 Jamaah mengikuti 'Majlis Nurul Anwar' di rumah daripada Dato Seri Anwar Ibrahim.
Pada hari Ahad petang 22 September 2019 Mawlana Syeikh Muhammad Fadhil Al-Jilani Al-Hasani didampingi oleh Al Ustadz Muhammad Danial Nafis (Mudir Aam Markaz Al-Jilani Asia Tenggara) menghadiri undangan daripada Dato Seri Anwar Ibrahim untuk mengisi tausiyah serta memimpin dzikir dan doa selamat yang diadakan di rumah pribadi beliau.

Majlis dzikir yang dinamai “Majlis Nurul Anwar” ini diadakan setiap Ahad ba’da Ashar dikediaman Dato Seri Anwar Ibrahim. Biasanya diisi dengan tausiyah serta pembacaan Hizib Bahr serta Sholawat Nuril Anwar secara berjamaah dengan sanad emas yang tersambung kepada Masyaikh Qadiriyah dan Syadziliyah.

Pada hari ini acara majlis Nurul Anwar menjadi spesial karena kedatangan Mawlana Syeikh Fadhil al-Jilani al-Hasani. Tidak kurang dari 1.000 jamaah yang hadir mengikuti acara ini. Mawlana Syeikh menyampaikan tausiyah dan dilanjutkan dengan memimpin dzikir dan sholawat berjamaah.

Mawlana Syeikh Fadhil juga memberikan hadiah kitab-kitab karya Sidi Syeikh Abdul Qadir al-Jilani kepada Dato Seri Anwar Ibrahim dengan harapan agar Dato Seri dapat memetik manfaat dari ajaran Sidi Syeikh Abdul Qadir Al-Jailani dalam lingkup pribadi dan kepemimpinannya kelak serta disebarkan keseluruh semenanjung Malaysia.

Jatman adalah singkatan dari Jam'iyyah Ahlith Thoriqoh Al Mu'tabarah An Nahdliyyah merupakan organisasi keagamaan sebagai wadah pengamal ajaran Thoriqoh.

HUBUNGI KAMI MELALUI WHATSAPP

Contact Us
JATMAN DKI
+62 812-1255-9877
DKI Jakarta, Indonesia